Info voor initiatieven

Loop jij al lang rond met het idee voor een nieuw concept maar heb je niet voldoende financiële middelen om een pand te huren? Is jouw concept uniek en wil je het eens uitproberen en ontwikkelen? Of ben je kunstenaar en wil je graag meer zichtbaar zijn en daarmee kunst dichter bij de mensen brengen? Heb je een maatschappelijk initiatief maar geen fysieke ruimte? Laat dan van je horen!

Het gaat om een tijdelijke invulling van een leegstand pand waarbij van tevoren duidelijke afspraken worden gemaakt over de duur en de eventuele opzegging van de huur. VOLOP richt zich op lokale initiatieven met een kunstzinnig, ambachtelijk, cultureel of maatschappelijk karakter. Daarnaast richt VOLOP zich ook op startende ondernemers met een uniek idee. Het gaat hierbij om concepten die een aanvulling zijn op het bestaande winkelaanbod en geen concurrentie vormen voor de reeds gevestigde ondernemers.

In eerste instantie gaat het om een tijdelijke invulling. Echter, de ervaring in andere Brabantse steden heeft geleerd dat in sommige gevallen deze ‘tijdelijke’ concepten zó succesvol zijn, dat zij doorgroeien naar volwaardig ondernemerschap en zodoende een structureel karakter krijgen.

Bij VOLOP Helmond krijg je altijd een persoonlijke intake. Als we matchen start de zoektocht naar een geschikte plek voor jouw concept. VOLOP biedt ondersteuning tijdens het hele proces: hulp bij het opstellen van een (business)plan, het vinden van een geschikt pand en bemiddeling met vastgoedeigenaren en makelaars. Dit proces, uitmondend in een overeenkomst, is pas rond als alle partijen er baat bij hebben.

Als het is gelukt om jouw eigen plek te vinden in Helmond, blijft VOLOP jouw aanspreekpunt en helpen we je met het contact leggen met gevestigde ondernemers en andere VOLOP-initiatieven. Op die manier bouwen we aan een stevig fundament. Een fundament voor jouw eigen concept maar ook voor de stad Helmond. Samenwerken staat hoog in het vaandel bij VOLOP.

Initiatieven die interesse hebben om deel te nemen, of vragen hebben over het project, kunnen contact opnemen met Linda Haverkamp, projectleider VOLOP Helmond, via linda@volophelmond.nl of 06-18483555