Over VOLOP Helmond

VOLOP Helmond is een samenwerkingsproject van de gemeente Helmond, Helmond Marketing en VOLOP Brabant. Het project heeft als doel de aantrekkelijkheid van het centrum te vergroten door leegstaande panden te vullen met lokale initiatieven. Hierdoor krijgt het centrum steeds meer eigen kleur en wordt de bezoeker verrast met unieke initiatieven van Helmonders zelf.

VOLOP Helmond sluit hiermee naadloos aan op de visie van de gemeente Helmond: het realiseren van een compact en aantrekkelijk centrum waar je als bezoeker het Helmondse DNA in herkent en waar je graag verblijft. Om dit te realiseren richt VOLOP Helmond zich op een intensieve samenwerking met alle betrokkenen. Met pandeigenaren, makelaars, ondernemers en lokale initiatieven wil VOLOP Helmond bijdragen aan een bruisende binnenstad.

Projectleider VOLOP Helmond

Na Den Bosch, Waalwijk, Oss, Meijerstad en Deurne volgt nu Helmond met de aanpak van VOLOP. Centrummanager Linda Haverkamp is projectleider van VOLOP Helmond.

Linda: “We richten ons met VOLOP op culturele en maatschappelijke initiatieven. Ook startende ondernemers met vernieuwende concepten zijn van harte welkom. Deze initiatieven wordt een podium geboden om te experimenteren en zich te ontwikkelen. Het huisvesten van al deze nieuwe initiatieven maakt onze stad nog unieker en veelzijdiger. De binnenstad is dé plek waar je je een hele dag kunt vermaken. Winkelen, lekker eten en drinken en een bezoek aan een (of meerdere) musea; een dagje Helmond is zo gevuld. Het centrum heeft dus een belangrijke rol. En is – naast de eerder genoemde punten – een sociale ontmoetingsplek.

De inwoners en de initiatiefnemers van Helmond zijn erg belangrijk voor de leefbaarheid van het centrum. We zijn ervan overtuigd dat culturele en maatschappelijke initiatieven een extra dimensie geven aan de totale beleving van de stad. Consumenten willen dit ervaren tijdens hun bezoek aan Helmond. En ik ben er trots op dat we dat, samen met de gemeente Helmond, Helmond Marketing en VOLOP Brabant, aan gaan bieden. Minder leegstand, meer creativiteit, kansen voor lokale ondernemers en initiatieven gaan ons centrum laten bruisen. Ik daag dan ook iedereen uit om met leuke, creatieve en innovatieve ideeën te komen!”

VOLOP aanpak

Kenmerkend voor de VOLOP-aanpak is het uitgangspunt dat een initiatief voor alle betrokkenen een duidelijke meerwaarde moet bieden. Daarom worden de initiatieven nauwkeurig gescreend voordat zij worden voorgesteld aan de vastgoedeigenaren en makelaars. Tijdens het gehele proces van het plaatsen van een initiatief is VOLOP, voor alle partijen, het aanspreekpunt. VOLOP brengt de partijen bij elkaar en biedt begeleiding waar nodig.

Heb je een vernieuwend, kunstzinnig of maatschappelijk initiatief? En wil je meewerken aan het versterken van de binnenstad van Helmond? Neem dan contact op met Linda Haverkamp: linda@volophelmond.nl.