Publiek wordt verrast door food innovatie   

Food Tech Brainport vult leegstaand winkelpand 

Schrijfblokjes gemaakt van appelafval, een zakje waardoor voedsel in de koelkast langer goed blijft en een prototype van een grote hogedrukmachine voor sapjes. Het is allemaal te zien bij de Pop up store van Food Tech Brainport in de Elzas passage nummer 33 in Helmond.

Vrijdag 23 september 2022 hebben kartrekker Dirk van Ledden en wethouder Martijn de Kort de pop up store geopend. De winkel wordt bemand door student stagiaires Voedsel en Leefstijl van Yverta mbo Helmond. Het programma voor de pop Up Store komt tot stand in samenspraak tussen de studenten en de Helmondse Food Community.
Food ondernemingen in Helmond en de regio worden actief betrokken om de Food industrie publieksvriendelijk aan de man te brengen. Dit door interviews in de stad en bij de bedrijven te doen, bedrijven in het zonnetje te zetten en vooral ook bewustzijn te creëren bij de burger wat er speelt en welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van Food.
In de Dutch Food Week (8-15 oktober 2022) waren er allerlei activiteiten en op 14 oktober kon je de winnende snack vanuit de Healthy Snack Challenge in Helmond proeven. 
Heel veel dank aan de eigenaren van dit pand voor hun medewerking. Geen leegstand maar beleving!

 

 

 

 

Adresgegevens

  • Elzas Passage 33,  Helmond
  •