De droom van Tinus Derks    

Het Huis van de Liefhebber  

Het Huis van de Liefhebber is een initiatief uit de nalatenschap van de Helmondse kunstenaar Tinus Derks. Tinus was een bijzondere man met een groot hart en stond altijd klaar voor mensen die hulp nodig hadden. Zijn huis was één groot kunstobject. Overal zag hij de schoonheid in en zo bracht hij spullen weer tot leven.

Maar Tinus had ook een droom. Kunstenaars een podium geven zonder ballotage met alleen de inzet dat de kunstenaar zelf zijn kunst durft en wil tonen aan een zo breed mogelijk publiek. Het gaat om de onbekende kunstenaar, de amateur of professional. En die droom van Tinus wordt nu werkelijkheid.

Want na het te vroeg overlijden van Tinus hebben zijn vriendinnen, zus en broer, het initiatief genomen om die droom van Tinus voor hem alsnog te verwezenlijken. Zij richten de stichting Het Huis van de Liefhebber op en hebben nu een eigen plek in het laadperron van het oude postkantoor aan de Watermolenwal 16. Daar vinden wisselende exposities plaats zodat de makers gezien worden en iedereen kan genieten van kunst en cultuur. Regelmatig worden er workshops aangeboden, lezingen georganiseerd en vinden er optredens plaats. Maar ook persoonlijke spullen van Tinus worden tentoongesteld en uiteraard werken van zijn eigen hand. Een bijzondere invulling met een heel persoonlijk karakter.

www.thuisvandeliefhebber.nl

 

Adresgegevens

  • Watermolenwal 16,  Helmond
  •