Graffiti kunst in leegstaand pand 

Lokale kunstenaar aan zet! 

Derk Alting uit Helmond is al jaren in de ban van graffiti. De kleuren, het creëren, de vrije vorm van werken, het is voor hem een vorm van expressie. Bij graffiti denk je misschien al snel aan vandalisme. Maar het kan ook heel mooi zijn, een vorm van kunst zelfs. Die kunst is nu te zien in het leegstaande pand aan de Kerkstraat 37.

Toen Derk de kans kreeg om het pand in de Kerkstraat  te mogen gebruiken, zag hij daar direct potentie in. Het idee om er niet alleen te exposeren maar ook workshops aan te bieden voor kinderen werd meteen geboren. “Het is zo leuk om al die blije gezichten te zien tijdens een workshop. En op deze manier geef ik dit vakmanschap door aan de nieuwe generatie” aldus Derk. 

Derk Alting is tevens bekend om zijn murals die te zien zijn bij diverse horecagelegenheden in de stad. Hij verwacht dat bezoekers het leuk gaan vinden om hem aan het werk te zien. Want naast de workshops gaat hij ook demonstraties verzorgen. Je kunt Derk volgen via zijn Facebookpagina Graffiti Opmaat.

Veel dank aan de pandeigenaren voor deze medewerking. En ook dank aan de ondernemers in de straat die Derk met open armen ontvangen! 

 

 

 

 

Adresgegevens