september 2022

Geen leegstand maar culturele artistieke broedplaats als proeflab voor cultureel talent! Juist deze plekken zijn zo belangrijk voor een stad!

En dus zijn we super blij dat het jarenlang leegstaande voormalige postsorteercentrum in Helmond via VOLOP Helmond een nieuwe bestemming krijgt.

Donderdag 1 september 2022 was de sneak preview van deze broedplaats Post#5700. Zeker 130 mensen, veel enthousiasme, mooie gesprekken, nieuwe verbindingen en veel gezelligheid. Je voelt dat het daar staat te gebeuren. Het borrelt, het bruist en het leeft!

Complimenten aan de dragende krachten waaronder Joke Smeulders voor de organisatie, en voor het feit dat jullie dit allemaal willen doen voor Helmond en alle makers die zich aan gaan sluiten!

Projectleider van VOLOP Helmond, Linda Haverkamp, opende de avond met het leuke feit dat we nu met VOLOP Helmond precies één jaar bezig zijn en dat er al zoveel mooie dingen gebeuren. Daarna gaf wethouder Marita van Lierop de officiële aftrap. ,,Als gemeente zijn we normaal gesproken van de regels en de procedures. Hier laten we die juist los, zodat er ruimte ontstaat om samen te komen en samen dingen te creëren. Want dat hebben we als samenleving nodig.” En natuurlijk vertelden de oprichters, waaronder Joke Smeulders, het bijzondere verhaal over deze rauwe vrijplek.

Wat we merken is dat iedereen trots is dat we dit samen in Helmond gewoon aan het doen zijn! Echt Helmonds!
Geen leegstand, maar reuring. Levendigheid, samenwerken en kansen creëren.

Veel dank aan de gemeente Helmond, zonder de gemeente was dit alles niet mogelijk geweest.