September 2021

Hoe meet je nu de impact van het werk van VOLOP Brabant? Wat was er allemaal niet gebeurd als wij dit werk niet deden? Leegstaande panden invullen met lokale initiatieven, en daarmee de centra levendig en aantrekkelijk houden, zorgen dat er van alles te beleven is waardoor de mensen naar het centrum blijven komen (i.p.v. online) én dat de burgers weer onderdeel worden van hun eigen centrum. Ga dat maar eens meten! Maar het kan!

Onder begeleiding van twee geweldige vakmensen, Carolien Cornielje en Ester Bulkens, van de organisatie Zet in Tilburg is op 23 september 2021 vanuit verschillende doelgroepen de Theory of Change vormgegeven. Aanwezig waren alle projectleiders van VOLOP, betrokken gemeenten, VOLOP initiatieven, pandeigenaren, centrummanagers, vrijwilligers en de Provincie Noord-Brabant. De energie was voelbaar; leuke gesprekken, mooie inzichten en een positieve vibe. De conclusie: VOLOP maakt verschil en de effecten zijn zichtbaar, voelbaar en waardevol. Wauw,
wat een bevestiging!

Dank jullie allen dat jullie er waren. Voor het delen van jullie ervaringen, inzichten en expertise. We gaan met volle vaart vooruit, dankzij jullie! Want dit werk kunnen we alleen maar doen als we het samen aanpakken! Rosalie du Quesne, Dirk Lammers, Saskia Maltha, Karin van Vliet, Frank Schuijers, Roland van Rozendaal, Elles Aertsen, Marije Zuidweg, Marscha van de Poppel, Linda Haverkamp, Eric Peperkam, Esther Savelsberg-Paree, Annemiek Nass, Pieternel van der Vleuten, John de Roij, Donna van den Bosch, Maruja Gutierrez en Pleuni Bouwens.